lauantai 15. elokuuta 2015

16.elokuuta 2015 klo 9.20

Hace buen tiempo, kuten oli eilenkin. Kävin Turussa Runosmäen vanhainkodissa katsomassa isoäitiä. Oli iloinen kun tulin. Oli laihtunut entisestään, jos mahdollista ja harhoja oli melko lailla, kuten on ollut jo pitkään. Kuka tietää, ehkä on ollut harhainen nuoresta saakka? Sen verran outoja juttuja olen mammalta vuosien varrella kuullut. Ihan kivaa oli silti, kun pysyin iloisissa aiheissa. Kerroin aamu-uinneista, mitä hyvää ruokaa on tehty jne. Isoäiti veti puheen tämän tästä mm. siihen, että hänen huonettaan salakuunnellaan ja sinne on siivojien toimesta pumpattu kitkerää tupakansavua ja myrkkyjä. Puhelinta myöskin operoidaan toimistosta käsin semmoiseksi, että hän ei voi soittaa mihinkään. Kaikenlaista houretta isoäiti päästeli suustaan, mutta sellaista tämä on ollut jo pitkään. Iltapäivä ja ilta meni levätessä. Selkä ei tykännyt hyvää reissusta yhtään. Jätin päivällä myöskin betasalpaajan koemielessä ottamatta, ja se oli huono päätös. Pulssi nousi tosi korkealle. Kolmelta oli pakko ottaa melkein koko tabletti, sitten helpotti.
Nyt aamulla taas uimassa. Oli ihmeen paljon porukkaa normaaleitten aamu-uimareitten lisäksi. Yksi kokonainen lapsiperhekin oli tullut nauttimaan elokuisesta kesä aamusta.

1 kommentti:

  1. Luin. Hyvä että jaksat omista vaivoistasi huolimatta käydä isoäitiäsi tapaamassa. Uskon, että vaikka hänellä on harhoja niin tunneside välillänne on vahva.

    Itse käyn kerran tai kaksi viikossa oman isoäitini luona. Kyllä se vanhuus alkaa hänellekin jo tulla, eikä enää jaksa touhuta kuin välttämättömät. Lokakuussa täyttää 95 vuotta.

    El desconocido

    VastaaPoista