torstai 19. marraskuuta 2015

20. marraskuuta 2015 klo 9.40

Isoäitiä katsomassa eilen Turussa. Kysyi, eikö hän olekin ollut täällä kaksi päivää, vaikka on ollut kohta puolitoista vuotta vanhainkodissa, ja oli kovasti huolissaan kun Ykä ei tiedä missä hän on. Ykä oli mamman ystävä, jonka kuolemasta on kymmenisen vuotta aikaa. Kotimatkalla tein jouluostoksia, ja kun pääsin kotiin maksoin laskut ja laitoin apuraha-anomuksen Tukilinjalle vetämään. Anoin 1800 e seuraavaa kirjaa varten, saa nähdä miten käy. En ollut kuullutkaan koko paikasta ennen edellispäivää.

TUKILINJA:

Tukilinja tukee apurahoillaan toimintarajoitteisten ihmisten aktiivista elämää ja tasa-arvoa. Apurahoja jaetaan sekä yksityishenkilöille että yhteisöille. Tulosta lyhyt esite apurahan hakijalle tästä.
Tavoitteena on tukea koulutusta, opiskelua, ammatillista kuntoutumista sekä sijoittumista työelämään tai muuhun yhteiskunnallisesti rakentavaan toimintaan. Myös harrastustoiminta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen kuuluvat tuen piiriin.
Tukilinjan henkilökohtaisia apurahoja voivat hakea sekä fyysisesti että psyykkisesti toimintarajoitteiset henkilöt. Liikunta- tai aistivamman ohella rajoitteen voi aiheuttaa pitkäaikaissairaus, mielenterveysongelma tai neurologinen poikkeavuus. Olennaista ei meille ole diagnoosin nimi vaan se, että se rajoittaa toimintakykyä.
Henkilökohtaisia apurahoja voi hakea ympäri vuoden, ja niitä myönnetään kymmeniä kuukausittain. Yksityishenkilöiden apurahojen suuruutta rajoittaa lahjaverotus, joten ne ovat alle 4000 euron suuruisia. Muille kuin yksityishenkilöille myönnettävät apurahat voivat olla tätä suurempiakin. Osa niistä jaetaan yhteistyössä vammaisalan yhteisöjen tai Tukilinjan lukijoiden kanssa.
http://www.tukilinja.fi/apurahat/

1 kommentti:

  1. En ollut minäkään kuullut tuosta paikasta aiemmin. Toivottavasti sinulla tärppää apurahan kanssa!

    VastaaPoista